Een strak lichaam door veel discipline en een beetje valsspelen

Je wilt een strak en gespierd lichaam, maar je houd eigenlijk niet zo veel van sporten? Dan ben je zeker niet de enige. Om de zoveel tijd staat er weer een dieetgoeroe op die claimt het ei van Columbus te hebben, maar geen enkele methode is tot nu toe effectief gebleken voor langere termijn. Het enige wat helpt is veel bewegen, is buikspieroefeningen doen en gezonder leven. Denk je hierbij aan minder eten? Dat kan, maar beter is; het juiste eten.

Verhoog je stofwisseling

Een verhoogde stofwisseling helpt je bij het afvallen. Deze stofwisseling zorgt ervoor dat je sneller calorieën verbrand en dus gezonder wordt. Een goede stofwisseling krijg je alleen maar door voldoende te eten. Als je een paar dagen niets eet, raakt je lichaam in de war en zal zich als het ware vastklampen aan iedere calorie die je lichaam binnentreedt. Je lijf gaat op de stand-by modus waardoor je sloom en suf wordt. Niet handig als je nog wat buikspieroefeningen wilt gaan doen of een bezoekje aan de sportschool wilt afleggen.

Daarom mag je best een beetje “valsspelen”. Geniet van eten, maar in kleine porties. Kies voor gezonde, verse producten zoals fruit, groente en ongebrande noten. Wees in je eetpatroon niet bang voor vetten. De juiste vetten van vis zoals zalm en haring zijn juist heel goed voor je lichaam. Van het gebruiken van roomboter, olijfolie en kokosolie raakt je lichaam sneller verzadigd waardoor je minder eten nodig hebt. Gezonde recepten bevatten een combinatie van de juiste vetten en verse producten.

( Gezond) eten zal je helpen afvallen, gek he?

Train je buikspieren

Het fijne van buikspieroefeningen is dat je hiervoor de deur niet uit hoeft. Je kunt ze zelf in je eigen huiskamer of slaapkamer uitvoeren. Hier heb je wel een beetje discipline voor nodig. Maar wees gerust; na een tijdje zal je lichaam vragen om de bewegingen en wordt de routine minder zwaar. Doe je oefeningen op een vast moment van de dag en kies een trainingsschema dat bij je past. Hiermee houd je jouw trainingsregime langer vol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *