Begin de dag met een meditatie

Voor vele mensen is het lastig om zelfdiscipline te hebben. Het creƫren van vaste gewoontes is hierbij erg belangrijk maar voor vele mensen erg lastig. Er zijn zoveel distracties tegenwoordig door bijvoorbeeld internet waardoor je tegenwoordig altijd aan het multi tasken bent en nooit meer gefocust bent op de belangrijke dingen. Meditatie kan je hierbij helpen, het leert je discipline te ontwikkelen door het constant, elke dag te blijven doen. Daarnaast brengt mediteren natuurlijk nog vele andere voordelen met zich mee waardoor het voor iedereen aan te raden is.

meditation1.0

Welke manier van mediteren?

Als je googelt op meditatie, mediteren of beginnen met meditatie wordt het je misschien niet echt duidelijk. Verschillende soorten van mediteren die in jouw ogen misschien niet veel van elkaar verschillen kunnen toch erg verschillend zijn. Het is daarom dus ook belangrijk om op je gevoel af te gaan en wat uit probeert om te kijken of het wat voor je is. Je kunt ook zonder te kijken naar meditatievormen beginnen met mediteren door bijvoorbeeld gewoon elke dag 5 minuten (of zelfs minder) stil te gaan zitten en op je ademhaling te letten. Focus je volledig op je ademhaling en laat je niet afleiden door alles wat er om je heen gebeurt. Adem rustig in en vervolgens weer langzaam uit, doe dit voor bijvoorbeeld 10-20 keer.

Je dag beginnen met mediteren is natuurlijk super om je dag fris in te gaan, even niet denken aan waar je vandaag allemaal druk mee bent maar je even volledig focussen op het moment. Dit houdt natuurlijk niet in dat je niet op andere momenten kunt mediteren. Sommige mensen vinden het juist weer fijn om tussendoor even te mediteren of juist voor het slapen gaan voor een goede nachtrust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *