3 Zelfdiscipline tips voor afvallen

Eet minimaal 6 keer per dag
De meeste mensen eten maar drie keer per dag en hebben daarnaast nog vele snacks. Het is beter om vaker per dag te eten dan drie keer. Je voorkomt dan dat je veel honger krijgt en hierdoor naar de snacks grijpt. Het versnelt ook je metabolisme. Er is een gezonde dosis zelfdiscipline voor nodig maar het wordt al snel een gewoonte. Door vaker te eten worden de porties ook kleiner. Door de kleinere porties merken veel mensen dat ze ook verzadigd kunnen raken met minder eten. Deze mensen hebben nooit op de portiegrootte gelet en eten altijd het bord leeg. Als ze vervolgens minder eten op het bord hebben liggen raken ze ook vol tot de eigen verbazing.

Eet een ontbijt
Zoals bijna iedereen weet is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt ervoor dat het metabolisme meteen versneld wordt na het wakker worden. Hierdoor verbruik je direct meer calorieën. Als je nog niet altijd een ontbijt eet dan is het tijd voor wat zelfdiscipline. Veel mensen denken echter dat een ontbijt een extra maaltijd is die ze liever missen omdat ze dan minder eten. Zonder ontbijt eet je misschien wel minder maar over de dag gezien verbruik je minder calorieën. Hierdoor heb je meer voordeel als je wel ontbijt. Iemand die ontbijt verbruikt per dag 10% meer calorieën dan iemand niet ontbijt. Een goed ontbijt bestaat uit eiwitten en complexe koolhydraten. Een voorbeeld hiervan is Brinta met melk en een banaan.

Drink meer dan voldoende water
Het lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. Dit water moet vernieuwd worden zodat overbodige stoffen het lichaam kunnen verlaten en het lichaam gereinigd kan worden. Het is om deze reden belangrijk om voldoende water te drinken. Het wordt aanbevolen om minimaal 8 glazen water per dag te drinken. Als je sport tijdens het afvallen dan mag je zelfs nog wat meer water drinken. heeft veel voordelen tijdens het afvallen. Het werkt ook als een hongerstiller omdat het de maag vult. Dit is handig als je aan het afvallen bent en veel honger hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *